Hitri vodič: Kako prvič uporabim bazensko kemijo?

izhod
Predstavljamo vam okviren potek prve uporabe bazenske kemije.

 

V naslednjih tednih vam bomo na kratko pojasnili, kako uporabljate bazensko kemijo v vašem lastnem bazenu. V prvem blogu vam opišemo, kako postopite, če se prvič srečujete z bazensko kemijo.

Klor, ki je najpogostejši biocid in ubija alge, je učinkovit pri vrednostih pH med 7,0 do 7,4. Živi organizmi v bazenu povzročijo dvig vrednosti pH. Zaradi tega je potrebno bazenski vodi redno dodajati sredstvo, ki zniža pH vrednost. Poleg tega je klor učinkovit pri temperaturi vode nižji od 27 °C. V primeru dviga temperature vode za okoli 5 °C nad to temperaturo, je potrebno količino klora za dezinfekcijo podvojiti, kar pa ima za posledico draženje kože, oči in sluznic.


Kako pravilno vzdrževati vodo?


Da voda v vašem bazenu ne bi postala sluzasta (to je prvi indikator, da so se v bazenu začele prekomerno razmnoževati alge), vam svetujemo, da redno izvajate:
  • tedensko merjenje dejanske vrednosti pH in klora v bazenski vodi,
  • uravnavanje pH vrednosti in
  • dodajanje ustrezne količine klora. 
Merjenje dejanske vrednost pH in klora v bazenski vodi lahko opravite z enim izmed naših setov za testiranje (s tabletami oziroma lističi). Vrednost pH lahko izmerite tudi z elektronskim merilcem pH; slednjega predlagamo predvsem strankam, ki imajo t.i. klor generator, ki iz posebne kamene soli sam proizvaja in dozira klor.

Kako postopim, če se prvič srečujem z bazensko kemijo?


Če se z bazensko kemijo srečujete prvič, vam svetujemo, da si kupite Start Set, ki pri nas vsebuje:
  • Klor granulat 1 kg,
  • Klorove 200 g počasi topne tablete (1 kg),
  • Algecid 1 l,
  • pH- granulat 1,5 kg,
  • set za testiranje in
  • termometer

Za zagon bazena boste tako potrebovali samo še dozator Maxi za počasi topne klorove tablete. Za vzdrževanje bazenske kemije lahko kupite tudi kemijo drugih proizvajalcev, vendar vam pri tem svetujemo, da se držite navodil, ki ste jih prejeli pri nakupu, saj se doziranje in sam potek lahko razlikuje od našega.

Pred prvo polnitvijo bazena


Preden napolnite bazen z vodo, vam svetujemo, da z Algecidom premažete bazensko folijo. Svetujemo vam, da to storite na primer z našimi nano gobicami - če uporabljate druge vrste gobic, vedno uporabite mekejši del gobice na bazenski foliji. Z omenjenim premazom pomagate preprečiti, da bi se alge zaredile na njej. 
Nato bazen napolnite z vodo in naredite t.i. »klor šok« s klorovim granulatom. S tem ubijete vse alge, ki ste jih dobili s prvim polnjenem vode v bazen. V primeru uporabe našega klor granulata boste za klor šok potrebovali 200 g / 10 m3 vode. Po klor šokiranju vam svetujemo, da se ne kopate 2 do 3 dni, saj v tem času vrednost klora pade na dovolj nizko vrednost, da za vas ne bo več nevarna. V nasprotnem primeru lahko pride do draženja kože, oči in sluznic.
Nato morate izmeriti še vrednost pH, ki jo lahko nato uravnate s pH- oziroma pH+. Živi organizmi v bazenu pH vrednost bazenske vode dvigujejo, zato v našem start setu dobite le pH-. pH+ namreč stranke potrebujejo redko – največkrat ga potrebujejo, če bazen napolnejo z deževnico, ki ima nižjo vrednost pH od 7. 

Želimo vam čisto vodo v bazenu in mnogo vodnih užitkov!

Nadaljujemo s podrobnejšo razlago uravnavanja pH vrednosti v bazenu.

nazaj
natisni
e-novice
Želim se včlaniti v vašo e-listo. Na moj e-poštni naslov bom občasno prejemal promocijske, marketinške in prodajne vsebine. Svojo privolitev v pošiljanje oglasnih sporočil lahko kadarkoli prekličem. Več informacij najdem v Pogojih zasebnosti.


avto Brezplačen prevoz nad
49 €
karanta visa diners 25
bottom Zadovoljstvo 100%

Zagotavljamo vam zadovoljstvo z nakupom, v nasprotnem nam v 30 dneh vrnete izdelek, mi pa vam vrnemo kupnino.

bookObvestilo
Cenjene stranke obveščamo, da je spletna trgovina ponovno začela z obratovanjem.
vec
Obvestilo o zamudi pri odgovarjanju na prejeta e-poštna sporočila
Cenjene stranke obveščamo, da zaradi povečanega števila e-poštnih sporočil na le-ta odgovarjamo z zamudo.
vec
Obvestilo o telefonski nedosegljivosti
Cenjene stranke obveščamo, da smo do nadaljnega nedosegljivi preko telefona. Preverite, kako nas lahko kontaktirate!
vec
Hitri vodič: Kako prvič uporabim bazensko kemijo?
Predstavljamo vam okviren potek prve uporabe bazenske kemije.
vec

btn link